donderdag 28 februari 2013

Even stil, maar ik ben er weer

Hallo lieve blogvrienden en bloglezers,

Ja ik ben er weer. Ik ben er even een weekje tussen uit geweest. Zoals de trouwen bloglezer wel weet zou ik in februari naar Spanje gaan om te zorgen voor de man van mijn vriendin. Nou afgelopen week was het zover en ben ik afgereisd naar Spanje.

Best eng hoor als je nog nooit eerder alleen met het vliegtuig gereisd hebt en dan ook nog een auto op halen op het vliegveld. Nou ik kan jullie vertellen dat alles helemaal goed gegaan is. Ik stond zelf er een beetje verstelt van dat het allemaal zo makkelijk ging.

Maar inmiddels ben ik weer terug van een relaxt weekje. Ik heb veel gelezen (ja en dan te weten dat ik geen grote lezen ben) Ik had een boek van mijn vriendin gekregen en twee boeken over de pelgrimtocht mee genomen (die ik graag wilde lezen). Ja ik zit er over te denken om ooit deze tocht eens te gaan maken het fasineerd meer zeer kan ik jullie vertellen. Twee van de drie zijn al uit en nummer drie ben ik in bezig. Die wilik dan ook gaan aflezen de vraag is alleen hoe ik dat thuis ga doen. Thuis heb ik eigelijk nooit de rust om rustig een boek te lezen, maar ja ik zal wel zien.

Vandaag (gister eigenlijk al) is het gewoon weer terug naar de dingen van alle dag. Gister had ik dan ook geen tijd om al te bloggen en ben ik al weer druk geweest met dingen  die moeten gebeuren.
Mijn klus voor gister was: De bestellingen voor de honden (die van mijn en een boel andere BARFvrienden) op een rijtje zetten. Vandaag ga ik de bestellingen doorgeven aan de slager en volgende week woendag voor al het vlees dan hier geleverd. Ja dan praat ik niet over een paar kilootjes hoor. Nee dan praat ik echt over een paar honder kilo's hihi. Maar ach misschien vertel ik jullie hier woensdag nog wel wat over.

Voor nu ga ik weer even een beetje jullie bloggen lezen, want ook daar loop ik een beetje achter ;-) Ik zal waarschijnlijk niet alles vandaag kunnen lezen, maar dat zal de komende dagen wel gebeuren.

Ook zal ik weer regelmatig gaan bloggen :D

dinsdag 19 februari 2013

Klus 95 Even wat schilderen

Vandaag even niet verder met de kast. Nee ik ga vandaag even wat kleine dingentje schilderen. Ik kan er helaas nog niet zoveel over zeggen, want vast en zeker dat er mensen mee lezen die dit dan eigenlijk niet mogen lezen. Dus.....
Ik zeg even niets.
Foto's zeggen wel iets maar gelukkig niet alles. :D


Wordt vervolgt (kan even duren)

Schilder tijd: 30 minuten (op de foto zie je niet alles wat ik geschilderd heb)

zondag 17 februari 2013

Klus 94 Eettafel zijn functie teruggeven

Vandaag zou ik eigenlijk de kast af maken, maar pff ik heb zo slecht geslapen dus ben eigenlijk helemaal niet zo fit. Ik pak vandaag de eettafel aan. Die hebben we al zeker 2 weken niet meer gebruikt, omdat ik er steeds knutselwerk heb liggen. Het blijft gewoon een kleefplek. Vandaag ruim ik de boel eens op.

Before
Er ligt van alles de bedoeling is dat het straks naar mijn hobbyruimte gaat, maar ja die is nog niet helemaal ingericht en klaar. Maar goed ik kan wel deze tafel even opruimen wel zelf knutselen gaat zo niet meer aan deze tafel. Ik kom nog een paar projectje tegen die nog steeds moeten gebeuren. Ik neem me voor om vandaag de spaarpot (die ik al eerder maakt als surprise voor manlief (zie hier)) voor een vriendin te maken. Ze vond hem zo leuk. Dus deze spullen laat ik even liggen. Ook wil ik dit een begin maken aan mijn Round Robin boekje (die is samen met 2 vriendinnen ga maken) Dat laat ik dus allemaal liggen. De rest ruim ik allemaal op. Dit is het eindresultaat.
After
Ik ga meteen verder met het spaarpotje. Eerst de deksel hier komt een sleuf in die groot genoeg is om geld er in te stoppen. Deksel erop en goed dicht plakken zodat hij niet meer open kan het moet ten slotte een SPAARpot zijn ;-)  Nu kan ik de buitenkant mooi beplakken. Zo.... 

Nu nog even drogen en dan de laatste hand er aan en het is weer klaar.
(hier het eindresultaat)
Nu een kijken of ik een begin kan maken aan mijn boekje. Ik heb al wel wat ideetje die ik in mijn boekje wil hebben, maar nu nog tot uitvoering brengen. Hier laat ik jullie later nog wel want van zien, maar nu ga ik even creatief wezen (hopelijk)

Tafel Opruimtijd: 30 minuten
Spaarpot maken: 30 minuten (tot droog tijd)

zaterdag 16 februari 2013

Klus 93 Kast in elkaar zetten (deel 3)

Vandaag zet ik kast twee in elkaar. Ja wat vertel ik jullie daar nu over het is het zelfde als bij de eerste kast. Dus heb ik vandaag ook niet zoveel te vertellen. De kast is in elkaar geschroefd en met hulp van manlief staat hij en dan.....                                 Dan zie ik ......
... dat hij zo scheef is als een hoerentoeter. Hoe kan dit nou grrr. Ik ben klaar voor vandaag iets geïrriteerd lig ik het bijltje er voor vandaag bij neer, morgen maar kijken hoe verder. Als ik er zin in heb.

Schroef tijd: 45 minuten


vrijdag 15 februari 2013

Klus 92 Kast in elkaar zetten (deel 2)

Zo vandaag ging ik weer verder met de kast. De deuren moeten er nog in en de schapen en de lades. 
Ik begin met de deuren. Zo lijkt het al een hele kast, maar ja binnen in is het nog een kale kast. Dus hup de schapen erin. Op naar de lades. Het in elkaar zetten is zo voor elkaar,
maar als ik ze in de kast zet en aan de lades trek heb ik alleen nog de voorkant in mijn hand. Mmmm.
Die moet dus echt geplakt worden (als al ook vermeldt stond in de beschrijven, maar ja ik een beetje eigenwijs nee hoor). Nou dat plakken doe ik wel als kast twee ook toe is aan zijn lades plakken, dan kan het in één keer.

Morgen weer een dag ;-)

Schroef tijd: 45 minuten

Klus 91 Cadeautje inpakken en kaarten sturen

Woensdag ben ik even niet bezig geweest met de kast. Nee ik maakte een cadeau-emmer voor een vriendin die net de sleutels van haar nieuwe huis heeft gekregen. Gewoon een aardigheidje.

Ik maakt er ook nog even een leuke kaart bij. Omdat ik toch met de kaarten bezig was maakte ik nog een kaart voor het Valentijn's vriendinnetje van mijn Lobbes ;-) Helaas vergeten een foto te maken.
Ook nog even een leuke envelop erbij gemaakt. Nu ik toch bezig was met kaarten schrijven stuurde ik er ook nog een naar één van mijn  blog-vriendinnen (Emilie) en een kaart naar een zieke vriendin. Hup alles op de post.
En deze kreeg ik vandaag van haar. Hihi grappig dacht ik nog hebben we tegelijk een kaart verstuur, maar toen zag ik in ene een datum 9-2 Jeh wat is deze lang onderweg geweest. Het grappige vind ik wel dat iedere keer we een kaart naar elkaar sturen zonder dat we van elkaar weten dat er een kaart onderweg is hihi. Grappige hé
Ze stuurde er ook deze mooie gevouwen zwaan bij. Echt leuk.

dinsdag 12 februari 2013

Valentijntjes

Gister was ik lekker wezen relaxen met Mirjam. Heerlijk even naar de sauna niets hoeven en niets moeten. Alleen maar relaxen :D Toe Mirjam binnen kwam zei ze al meteen in heb nog een tasje voor je in mijn auto liggen, maar die krijg je pas als we naar huis gaan. 2 seconden dacht ik: Ooo een tassie (ja ik tassenliefhebber), maar meteen daarna dacht ik : Neeeee Conny vandaag is je hoofd even leeg. Niets om over na te hoeven denken gewoon even lekker genieten. (Ja en dat zegt dit nieuwsgierig aagje haha) Normaal gesproken was me dat ook echt niet geluk, maar het ging met goed af voor dat ik in de kleedkamer was, was ik het al vergeten :D Heerlijk gewoon even ZEN.

Na onze heerlijke, warme, koude, aangename verblijf in de sauna gingen we naar huis en ooo ja ik was het al bijna vergeten dat tassie.
Natuurlijk te nieuwsgierig kon ik niet wachten tot ik thuis was (hihi) en ging mijn tassie in de auto al open. Even vluchtig gespiekt. Ooo wat lief. Thuis nog maar even beter bekijken in een donkere auto gaat het niet een erg makkelijke.

Eenmaal thuis zat ik dit in mijn tassie zitten. Alles in hartjes voor de Valentijn, maar wie was nu mijn Valentijn?
 Nee niet Mirjam. Nee ik heb zelfs twee Valentijntjes.
Ik had dit lieve Valentijnspakketje te danken aan Anne en Bjorn (de schatjes), omdat ik een trouwe volgen van hun blog ben (Boel in love). Lief hé. (wil je ook even een kijkje nemen op de blog van deze twee schatjes kijk dan hier)

Lieve schatjes bedankt voor de BULL LUVE ;-)


Klus 90 Kast in elkaar zetten (deel 1)

Zo nu is het tijd voor die kast in elkaar zetten. Eerste alle planken, schroeven en spijker uit de verpakking. Even goed kijken hoe hij in elkaar moet en aan de slag dan maar. Na een boel geschroef bedenk ik me dat ik helemaal vergeten ben om foto's te maken helaas, dus niets van het begin, maar goed ik denk dat jullie hier ook wel een voorstelling van kunnen maken. Na ruim 45 minuten zit het frame in elkaar. Nu de achter plaat er nog op. Kijk dat begin op een kast te lijken.
 hier het eind (tussen) resultaat voor vandaag.  Ik vond het wel genoeg na ruim een uur schroeven en spijkeren. Morgen ga ik gewoon verder. Natuurlijk wel even manlief gevraagd of hij me wilde helpen om de kast overeind te zetten, want dat lukt me niet alleen.

Schroef tijd: 65 minuten (1 uur en 5 minuten)

maandag 11 februari 2013

Klus 89 bijkeuken lade

Opzoek naar iets zocht ik in deze la. Onze la met spullen waarvan we niet weten waar het precies hoor. Alles wat nog geen echt plek heeft belang hier en ook nog wat andere dingen ;-)

Ook liggen juist hier spullen die inmiddels al gewoon een vaste plek gekregen hebben in deze la :D
Maar nu de la ook maar een onderhanden genomen worden. Aan de slag dus. Eerst alles maar eens eruit. schoonmaken en even goed uitzoeken wat er weer terug kan en wat een andere plek moet krijgen. Zo dat ziet er even anders uit.
Deze spullen gaan gewoon weg. Weggooien dus. natuurlijk wel papier bij papier en plastic bij plastic en de rest gewoon in de vuilnisbak.
Zo deze kan ik weer afstrepen van mijn mooi lijstje.

Opruimtijd: 20 minuten

zondag 10 februari 2013

Klus 88 bijkeuken schoonmaakkastje


Gister had ik het afvalkastje gedaan. Nu doen we het andere kastje het schoonmaakkastje hier staan alle schoonmaakmiddelen in.
Net als gister alles eruit. Even een soppie maken. Het kastje even schoonmaken.
Nou dat was zichtbaar nodig. Zo ziet het kastje er weer lekker schoon uit. De emmers ook even van binnen, dat is ook al weer een tijd geleden.
 Dit witte emmer is lek dus ik kan veel beter alles schoonmaakspullen daarin doen dan kan ik de andere emmer nog gebruiken. Die gebruikt ik nu niet meer omdat er geen hengsel meer aan zit eens kijken of ik deze om kan zetten.

Ja het lukt mooi dan kan ik deze toch nog gebruiken.
 Die doekjes mogen ook weg want die liggen al een eeuwigheid in dat mandje en ze komen er nooit uit.

Uit eindelijk besloten om de rode emmer bij de andere emmer neer te zetten (die passen te minste in elkaar) en deze twee voor de schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dat past ook makkelijk in in de kast. Kijk dat ziet er toch al een stuk beter uit hé

Opruimtijd: 20 minuten

zaterdag 9 februari 2013

Klus 87 bijkeuken afvalkast

Ik wilde vandaag een doosje bij het oud papier gooien. Niets bijzonders natuurlijk, maar zoals iedereen wel eens heeft viel het doosjes wel 3x de kast uit niet, omdat ik hem er niet goed in deed. Nee gewoon, omdat de papierdoos te vol zit.
Dus dit kastje pak ik vandaag aan. Eerst het papier in de oudpapiercontainer (ik vind het te veel werk om voor ieder papiertje naar buiten te gaan, dus heb ik een papierdoos in de bijkeuken) Al het andere er uit en op het aanrecht.
Het  kast even schoonmaken en alles er weer terug in. In mijn oude groenbakje zit de de voorraad van plasticzakken en schuursponsje en mijn flessen schoonmaker (die ik bijna nooit gebruik). De leggen spuitflessen mogen ook weer terug. Deze moet ik nog een keer naar de gifbus brengen, maar ik weet niet precies wanneer deze hier is. Dat moet ik dus nog even uitzoeken ;-)
Die ene fles heb ik van de week zelf over het hoofd gezien, maar de eerst volgende keer mag hij mee naar de glas container. Zo dat ziet er al weer heerlijk opgeruimd uit.
Nu is het tijd om te gaan winkelen. Ja er moet nog een kast komen. Ik heb er even over zitten denken, maar er gaat toch een kast komen. Niets schappen dus opzoek naar een kast. Nou de kast is gevonden kan ik jullie vertellen.
Nu moet hij nog in elkaar, maar dat zal volgende week wel worden. Hij is in ieder geval in huis dat is al heel wat.

Ook ben ik vandaag even naar de kringloop geweest. Niet de kringloop hier, maar in de stad. Daar hebben ze altijd wel iets (daarom kom ik er dan ook maar niet te vaak, want dan neem ik altijd wel iets mee). Vandaag liep ik tegen een mooi pot op. Het grappige was dat ik deze eerder deze week al bij de Ikea had gezien, maar toen vond ik hem te duur. 
Nu kon ik hem mee nemen voor een prikkie. Ik was namelijk al een tijdje opzoek maar een pot met deksel die niet van glas of aardewerk was. Ik heb namelijk als 2 potten zonder deksel :-( Deze zijn al een keer kapot gevallen, dat wil ik nu niet meer. Ik heb mijn pot meteen in gebruik genomen en lekker vond Lobbes in de pot gedaan. 

Opruimtijd afvalkastje: 15 minuten
Zoeken naar kast: weer te lang

woensdag 6 februari 2013

Klus 86 nog een kleefplek

Zoals ik gister al gezegd had ga ik vandaag deze kleefplek aanpakken.
Het is echt op elkaar gestapeld. Iedere keer komt er wel iets bij. Nou nu gaat alles er af en ruim ik het op de plek waar het hoor. 

De potten in de bergruimte (deze zijn tijdelijk hier neer gezet, omdat ik bezig was met de hobbyruimte waar deze stonden). De mutsen, pet, sjaals en handschoenen gaan weer op de schap van de kapstok. Twee van de drie tassen kunnen gewoon weer in de tassenla. Het vleesbakje moet in de keuken in de kast. Diverse bonnen kunnen zo bij het oud papier en dan is het leeg. Oké er ligt nog wel wat, maar deze spullen mogen blijven liggen van mij. Mijn handschoenen, muts, autosleutels en tas heb ik straks weer nog dus dan liggen ze lekker makkelijker klaar. De fles met ruitenvloeistof neem ik dan ook meteen mee de auto in. 
 Deze wilde ik jullie ook nog even laten zien (bedankt Emilie). Van deze kaartjes heb ik weer een boost gekregen. Hopelijk zat het nu niet weer in. De is er nog niet helemaal, maar de schoonmaak is al wel begonnen ;-)

Opruimtijd: 15 minuten

Klus 85 goede daad, bankzaken, to-do lijst, en kleefplekken

Gister heb ik meerdere dingen gedaan. Ik begon met een half dagje werken bij het dierenasiel. Ik wist niet dat er zoveel gedaan moest worden. Ik heb de dieren amper gezien kan ik je vertellen. Er moest vooral een boel schoongemaakt worden.

Dus ik zou zeggen wil je nog iets goeds doen ook bij het dierenasiel bij jou in de buurt zoeken ze echt nog wel mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Het schoonmaakwerk moet daar ook echt gebeuren.

Iedere dag worden de hokken schoongemaakt. Wist jij dat? Nou ik niet. Hier maak ik toch ook niet iedere dag het slaapplekje van onze Lobbes schoon. Nee, maar als je er logisch over nadenk, denk jij ook, tuurlijk. De honden zitten daar veel in hun verblijf. Natuurlijk wordt er ook wel gewandeld met ze. Ze mogen een tijdje in de speelweide spelen, maar ze kunnen niet naar buiten net zal, als onze Lobbes, als hij een keer blaft voor de deur, omdat hij een plasje moet doen. Nee dat moeten ze dan in hun hok doen. Dus logisch dat het iedere dag schoongemaakt wordt toch. Jij plast toch ook niet gewoon ergens in je huis en laat het dan toch ook geen week liggen. ;-)

Dus ik heb daar 3 hokken helemaal schoon staat maken ook heb ik de was staan vouwen. Nou ik kan je zeggen zoveel was als er daar in één dag gedraaid wordt draai ik in één maand nog niet eens. De ene was wordt gedraaid en de andere gedroogd voor dat de wasmachine klaar is staat er al weer een volle vieze was te wachten bij de wasmachine en zo gaat het de hele dag dus maar door.

Ik kan jullie zeggen zo zie je het eens goed van de andere kant.

Na dat ik thuis eerst even uitgerust had, (want poeh ik was toch wel een beetje moe hoor) heb ik weer even de bankzaken allemaal geregeld.  Omdat ik toch achter de laptop zat meteen even mijn to-do lijst uitgedraaid. (die ik al gemaakt had van de week) Nee niet zomaar een to-do lijst. Ik heb alle kastjes per ruimte opgeschreven en hier een lijst van gemaakt een leuke foto er achter, in een lijstje en zie het resultaat.
Deze kan te minste gezellig op mijn kast staan zonder dat het heel erg op valt dat het eigenlijk een to-do lijst is. Ik merk gewoon dat ik regelmatig niet meer weet wat ik allemaal nog moet en kan doen. Met deze lijst is het over ik kan gewoon even op de lijst kijken en kies gewoon iets uit wat ik ga doen. Zo doe ik alle kastjes toch allemaal een keertje. Ik plak mijn stift op het glas met dubbelzijdig tape dat ziet er toch best gezellig uit vind je niet?
Helaas kon hij alleen nog niet op zijn plekje staan, want daar lag dit allemaal. 
Dus meteen maar even aan de gang gegaan met deze kleefplek. Ik wilde toch wel graag mijn fotolijstje hier neer kunnen zetten. Tien minuten later ziet het er zo uit. 
 Het lijstje bedekt deze spulletjes ook lekker die hoeven ook niet perse in het zicht te liggen.
Ik draaide me om en zag dit ook nog liggen. Eigenlijk moet dit ook nog even gebeuren,dacht ik, maar ja ik heb niet zo veel tijd. Want we zijn gaan eten bij vrienden. Ja zo kun je we blijven uitstellen natuurlijk dat doen we vandaag even niet. Dus Hup.
Dit glas moet gewoon naar de glasbak (het staat er al weer een week of 2) manlief had het per ongeluk kapot gestoten en ik heb het hier neer gezet, zodat ik het mee zou nemen naar de glasbak. 
Ook deze lampenkap kan meteen mee. Ik heb hem al een keer geplakt en nu is hij weer kapot. Inmiddels ligt hij al weer een heeeeeeel tijd in de kast te wachten op??? 
Weggooien. De andere lampenkap en de lampen zelf bewaar ik wel deze lig ik in mijn hobbyruimte, zodat ik er nog wat mee kan doen. Ik heb al weer een ideetje het maken moet alleen nog gebeuren ;-)
Deze kan ik ook wel samenvoegen zodat ik er een weg kan gooien. Helaas er zit net te veel in dus het pas er allemaal niet in een flesje. Maar goed de eerst volgende schoonmaakbeurt is er in ieder geval een flesje weg.

Kijk deze is ook weer mooi opgeruimd. Wat een verschil hé en dat eigenlijk maar in 15 minuten tijd. Nu het aanrechtje leeg is valt mijn oog in ene op iets.
Dit er zijn stukje voeg tussen uit gevallen dat is niet goed. Daar moet ik binnenkort ook even wat aan doen anders komt er water tussen het aanrechtblad en de tegels en daar wordt ik niet blij van.
 En toen moest ik ga, want manlief was ook thuis. Mijn oog viel nog op die, maar hier had ik geen tijd meer voor. Dus vandaag gaan we dit nog even opruimen.


Opruimtijd: 25 minuten voor de kast en aanrechtblad, 
                   20 minuten bankzaken