donderdag 29 november 2012

Energie te kort.

Momenteel ben ik niet zoveel aan het op pakken. Nee dat hebben jullie wel kunnen lezen of beter gezegd jullie hebben niets gelezen ;-)

Momenteel heb ik even niet zoveel energie om thuis nog wat te doen. Het kost me al moeite genoeg om alleen de dagelijkse dingen te doen. De was ligt bijvoorbeeld al meer dan een week schoon in de wasmand, maar het opvouwen kost me al te veel energie dus vandaar dat het nog niet gebeurt is.
Gister met veel pijn en moeite een nieuwe gedraai want er zat zoveel in die wasmand dat er zelf al een hele berg naast lag. Daarnaast ben ik stiekem toch ook wel bezig met Sinterklaas en help ik Sinterklaas als Knutsel Pietje. Wat winkeltjes afstruinen om nog wat leuks te vinden. Ik geloof dat ik het nog nooit zo zwaar heb had als dit jaar. Normaal vind ik altijd wel iets leuk, maar nu .......
Nee zelf voor manlief kosten me het heel veel moeite, maar gelukkig alle cadeautjes zijn in huis en surprises bijna allemaal af. Ik moet er aan een nog een laatste hand leggen, maar dat kan niet eerder dan zaterdag (de dag dat we het met de familie vieren) anders blijft en niets meer van mijn surprise over volgens mij.


Door dat ik momenteel ook een beetje te weinig energie heb, heb ik besloten om niet meer iedere dag te gaan bloggen. Ik vind het heerlijk om jullie blogjes te lezen, maar het kost me nu gewoon even te veel moeite om iedere dag een blog te schrijven. Wie weet komt dat wel weer en zo niet ook niet erg toch. Zolang ik maar bezig blijf. Ik heb dan ook besloten om in iedere geval iedere week te bloggen. :D

woensdag 21 november 2012

Achter de schermen gebeurt er toch wel veel.

Ja het blijft hier toch weer even stil. Niet omdat ik niets doe, nee ik ben druk met van alles. Ik help Sinterklaas met wat knutselwerk en gedichtjes schrijven en ben onder tussen ook al bezig met de kerst-swap van Mirjam. Helaas kan ik jullie allemaal hier niets van laten zien, want hier kijken af en toe ook nog wat mensen mee die niet mogen weten waarmee ik Sinterklaas aan het helpen ben. Ik zal voor jullie na de Sinterklaas hier de creaties laten zien, maar daar moeten jullie dan nog even op wachten.

Hopelijk hou ik van de week ook nog wat tijd over om een klusje te doen die ik jullie wel kan laten zien.

zondag 18 november 2012

Klus 57 Hobbykamer deel 6 (het witte bureau)

Vandaag is mijn zus om mij te helpen. Dus ik heb een helpende hand. Een tijdje terug (zie hier) was ik haar helpende hand. De afspraak was ik help jou en jij helpt mij. Natuurlijk komen wij onze afspraakjes altijd na. Mijn neefje kwam ook gezellig mee. Omdat Sinterklaas en zijn pieten vandaag ook aan kwam gingen we natuurlijk ook nog even gezellig naar Sinterklaas verwelkomen. Daarom was er iets minder tijd voor het opruimen, maar ach ik vind dat we toch best nog wel aardig wat gedaan hebben.

Oeps we waren al begonnen toen zuslief zei heb je al een foto gemaakt. Ooo nee, dus gauw nog even voor we verder gaan.
Alle vazen, potten en schalen hebben we naar beneden gedaan, zodat daar alles bij elkaar kan komen te staan. De grote vazen heb ik al op de kast in de hobbyruimte (beneden dus) gezet en de andere vazen, potten en schalen heb ik even in de hobbyruimte gezet, daar moet ik nog mee verder. Maar dat komt wel weer.
 
Alle boeken (zoveel heb ik er nou ook weer niet hoor) maar eens uitgezocht. De meest kunnen weg. Ik kijk niet meer in die boeken. Dus weg er mee. In mijn DOEMAARWEG doos.
 
Alle andere spullen er meteen ook maar even vanaf gehaald en het bureau maar even goed schoonmaken. Dat was ook wel weer even nodig. Dat is zeker een jaar geleden, als het niet langer is, dus zeker niet overbodig zeg maar. Na de schoonmaak hadden we dit beeld. Oké de spullen onder het bureau moet ook nog gebeuren, maar eerst alle spullen die we weggelegd hebben.

De cd leg ik nog maar even terug daar moet ik even goed over nadenken. Ga ik ze weg doen. Tegenwoordig hebben we alle muziek op de hardeschijf staan dus heb ik die cd's helemaal niet meer nodig, maar ja boven heb ik nog wel zo'n ouderwetse cdspeler die ik eigenlijk altijd aan heb staan als ik op de hobbykamer ben. Misschien dan toch jammer dat je dan weer geen muziek heb. Dus laat nog maar even staan.

Ik wil hier graag mijn naaihoekje van maken te minste als dit wat gaat worden.
Ik heb vandaag de naaimachine van mijn zus gekregen om eens te kijken of ik ook van die mooie creatie's kan maken als andere bloggers hier doen. Op mijn andere blog Onny ga ik al mijn creatie's laten zien. Niet alleen naaicreatie's natuurlijk, maar alle leuke creatieve dingen, die ik ga maken.

Nu laten we even de hobbykamer even voor wat het is, want we gaan nog even een boterhammetje eten en dan op naar de kade Sinterklaas verwelkomen.

Opruimtijd: 45 minuten (met 2 personen dus eigenlijk 1,5 uur)

maandag 12 november 2012

Klus 56 Hobbyruimte

Weer is het eventjes stil hier. Ik merk dat het opruimen en bloggen me iets te veel energie kost momenteel. Hierdoor heb ik dan ook besloten wat minder te gaan bloggen. Ik stop niet alleen zullen jullie niet meer dagelijks een blogje van mij lezen.

Vandaag vond ik het wel tijd voor mijn hobbyruimte. Nee dit is niet mijn hobbykamer. Hier staan allemaal spullen om van alles van te maken. Ik heb er een tijd niets mee gedaan, omdat ik te weinig energie had. Nu ga ik de boel opruimen en kijken of ik straks deze spullen gewoon op mijn hobbykamer allemaal kwijt kan. Wat is precies met deze kamer ga doen ben ik nog niet helemaal uit, maar heb we wat ideetje.

 Oeps ik was al even begonnen toen ik me bedacht dat ik een foto moest maken, maar zichtbaar had ik nog niet veel gedaan dus. Hier mij before foto.

Waar ga ik beginnen. Nou de tafel maar een leeg krijgen dan krijg ik weer wat meer overzicht. Na een half uurtje is mijn tafel leeg. Fijn. Voor nu vind ik het dan ook even genoeg van de week ga ik hier wel weer mee verder.
Ooo nee laat is dat kleine tafeltje links ook nog even doen. Vergeten goed op de foto te zetten, maar er lag een boel spul op. Alles even goed uit gezocht de spullen die in de blikken zatte mogen er gewoon in blijven zitten en zit in op de tafel. Zo kan het voor nu weer even blijven. Van de week gaan ik verder met de rest.

Het resultaat voor nu!

Opruimtijd: 45 minuten

donderdag 8 november 2012

Klus 55 Broek maken

Vandaag maar een klein klusje. Ik heb natuurlijk wel meer gedaan, maar daar kan ik helaas niet zoveel over vertellen. Ik ben namelijk bezig voor mij kerst swap.
 
Ik zag bij een andere blogger (helaas weet ik niet meer bij wie) iets over een kerst swap staan. Ik vond het wel leuk, maar toch ook wel een beetje eng om te swappen met "vreemde" mensen. Ik weet immers helemaal niets van ze. Alleen wat hier op de blog te lezen is dan. Ik vroeg mijn vriendin Mirjam of ze het leuk vond om samen te swappen. Ze moest er nog even over denken. De inschrijving voor de kerst swap ging voorbij en ik had me er niet voor aangemeld. Ik dacht: "ach dan maar even niet dat komt nog wel een keer."  Bijna 2 weken geleden gingen we gezellig met de Q-meiden even lekker bubbelen (zoals Mirjam in haar blog schreef), daar kwam Mirjam ook weer terug op de vraag van mij of ze wilde swappen. Ik was het al lang vergeten, maar ze duidelijk nog niet. Dus..... Leuk dus we gaan swappen. Maar daar kan ik dus nu niet over vertellen.
 
Oké ik kan zeggen dat ik vandaag weer wat cadeautje gescoord heb, maar verder..... nee verder kan ik niets vertellen, want Mirjam  lees natuurlijk gezellig mee en dan is het voor haar geen verrassing mee. We hebben wel afgesproken iedere week een sneak preview te geven. We hebben bij de eerste al gehad en ik kan jullie vertellen poeh, wat duurt wachten dan lang ;-)
 
Maar nu even over wat ik jullie wel kan vertellen mijn kleine klus.

 

Mijn lievelingsspijkerbroek repareren. Hij zit zo lekker, maar inmiddels zitten de scheuren wel in mijn broekkie. Ik had van een vriendin gehoord dat je zo kant en klaar bij de Hema van die knie/elleboog lappen kon halen. Die passen ook vast wel op de binnenkant van mijn broekspijpen.
 
Eerst even kijken welke van de 2 de beste kleur is. Nou dit is wel duidelijk hé

Nou strijkboud aan. Even warm laten worden en strijken maar. Jeeeh wat is dit toch simpel zeg. Zo dat ziet er beter uit dan met van die scheuren er in. Zo kan ik mijn lievelingsbroekkie toch nog weer ff wat langer aan ;-)

Opruimtijd: 10 minuten

woensdag 7 november 2012

Klus 54 recepten uitzoeken.

Met de kerst zijn wij altijd gezellig samen met onze familie. Bij mijn familie is de afspraak dat we ieder jaar bij een ander zijn. Dit jaar is het bij ons. Dat betekend voor mij dan ook dat ik over al voor mag/moet zorgen. Dus ook het kerstdiner. En wat ga je dan op tafel zetten??? Ik ben namelijk niet de beste kok van de familie zeg maar. Beter gezegd ik bak er eigenlijk niet veel van. Mijn zwager is een goed kok en kookt dan ook regelmatig en altijd lekker. Mijn ouders hebben ook altijd wel iets apart dus wat moet ik? Het is namelijk ook nog traditie bij ons in de familie om alles zelf te maken. Het maakt niet uit wat als het maar zelf gemaakt is. Dusss..............

Vandaag een hele andere klus dus. Spitten in alle kookboeken en blaadjes om idee op te doen. Want ik moet toch minstens van te voren het een keer gemaakt hebben.

Ik heb al wel een paar idee, maar die matchen niet zo lekker samen dus. zoeken maar.
Eerst maar eens de tijdschriftjes, als we daar niets leuks tussen vinden (kan ik die meteen even uitzoeken en de recepten er uitscheuren die me wat lijken en de rest gewoon lekker bij het oud papier) kan ik altijd nog aan mijn kookboeken beginnen.

Ik ben wel even een avondje bezig. Mocht jezelf leuke recepten hebben die goed te doen zijn, voor niet de beste kok, dan lees ik ze hier graag.

Na ruim 2 uur gezocht te hebben ben ik er nog steeds niet uit wat ik wil. Al moet ik zeggen ik zit momenteel wel te zoeken in de winterkost zoals stamppotten alleen dan even wat anders dan anders, maar mij kennende kan dat allemaal nog veranderen. Dus heb je leuke gerechten dan hoor ik het graag


Opruimtijd: 120 minuten (2 uur)

dinsdag 6 november 2012

Klus 53 Servieskast laatje

Op zoek naar recepten (morgen hier meer over) trek ik dit laatje los. Jeh wat een rommelig laatje.
Het lijkt wel of alles er zo in gepropt is. Waarschijnlijk is dat ook zo (bloos). Dat kan zo niet langer natuurlijk. Voor ik verder ga, waarvoor ik eigenlijk kwam, ga ik eerst dit laatje even opruimen.

Hup alles eruit. Een stapeltje met kookboeken die ga er gewoon weer terug in zo. Een stapeltje met losse recepten en tijdschriften waar recepten in staan. Die moeten uitgezocht worden, dus niet terug die la in. Een stapeltje met gebruiksaanwijzingen. Ook die moeten ergens anders heen. Waar heen weet ik nog niet precies maar dat komt goed.
Wat deze in die la doet weet ik niet, maar zo ga ik hem in ieder geval nooit gebruiken. Dus naar boven bij de wasspullen.
Deze ligt ook al meer dan een jaar in de kast, dus die moet volgens mij ook weg of toch niet? Nou nog maar even over denken, maar ik leg het alvast bij de andere spullen in de DOEMAARWEG doos. Kan ik er nog even over twijfelen.

Laatje even schoonmaken en de boeken kunnen er weer in. Dat ziet er al weer een stuk beter uit.



Opruimtijd: 15 minuten

maandag 5 november 2012

klus 52 De kledingkast deel 2

Vandaag weer verder met de kledingkast. Ik sta voor de kast en denk pffff die hangkleding. Ik zoek even de stukken er tussen uit waarvan ik weet dat ze niet weg mogen. De kleding die ik pas gekocht heb ;-) en vervolgens de kleding die ik toch wel veel draag. Die mogen toch echt niet weg. Nu de rest nog pffff wat een zware dobber. Oké ik vind een aantal stukken waarvan ik zeker weet dat ik ze toch nooit meer aan ga trekken. Ik ben niet echt van de rok zeg maar en er hangen nog een paar zwarte rokken in (van tig jaar terug). Ja je weet maar nooit wanneer je ze toch nog eens aan zult doen.
Nou nooit meer dus hup op de stapel. En dan????? Het gaat we zwaar af. Ik weet niet wat ik nog weg kan doen.

Nou eerst maar eens de kleding die nog op het logeerbed lig opruimen. Oké hier kunnen ook nog wat dingen van weg. De rest weer terug in de kast en de schappen zijn weer klaar. Nu die hangkleren weer pfff. Nee ik zie het vandaag even niet zitten. Als ik dit nu ga doen weet ik zeker dat ik verder niets meer weg gaan doen. Ik moet weer die drive vinden dat ik weer makkelijk dingen weg kan doen. Dat is nu even niet. Dus ik stop er voor nu maar even mee. Ik doe wat Mirjam me vertelde alle hangers opdraaien.

Zo kun je over een tijdje zie wat je nog wel of niet draagt. Misschien is dat nu even voor mij de oplossing ik weet het niet, maar voor nu stop ik er gewoon even mee.


Ik tel mijn kledingstukken, dit ik al weg ga doen (lees in mijn recykleerbox stop). WOW!!!! een record aantal stukken. 31 stuk in het totaal. Ik heb echt nog nooit zoveel kleding in een keer weg kunnen doen. Ik was anders al bij dat ik 5 stuk haalde, maar ik moet jullie zeggen die recykleerbox maakt het wel makkelijker om kleding weg te doen.

Het resultaat voor nu. Mijn legplanken weer netjes alles op soort en kleur.
Oké het hanggoed ziet er misschien nog niet zo goed uit, maar ik vind het even goed. Over een tijdje ga ik kijken wat ik nu echt aan heb en wat ik gewoon weg moet doen. Mirjam bedankt voor deze goed tip. Dat ik daar zelf niet op gekomen ben.




Opruimtijd: 40 minuten

Klus 51 Bom ontploft

Ik dacht dat ik deze gister al had geplaatst, maar blijbaar is er iets mis gegaan. Dus bij deze nogmaals
Ik weet dat ik jullie beloofd had om verder te gaan met mijn kledingkast, maar vandaag ga ik eerst even alles weer aan kant maken wat jeh wat maak je toch weer makkelijke troep. Ik heb zeker een week bijna niets in huis gedaan. Oké mijn hulp heeft nog wel de wekelijkse ronde gedaan, maar voor mij was het allemaal even te veel om iets te doen. Maar het lijkt wel of er een bom ontploft is in mijn huis. Op echt iedere kleefplek ligt wel wat. Dus aan de slag, zodat alles weer aan kant is. Hier opruimen, daar opruimen en dan lijkt het al weer heel wat hé.

Eerst de woonkamer maar eens even. De salontafel is een bende.
Laat ik meteen de folder, kranten en brieven die op de kast lagen er ook maar even bij leggen, dan is het meteen weer in een keer doorgespit.

De hoezen van Lobbes zijn kussen en stoeltje even verschonen.
Alle het speelgoed wat rond slingert van hem ook meteen maar even in zijn speelbak achter (dan kan hij het er straks allemaal weer één voor één uit halen hahaha).
Zo de woonkamer zie het al weer een stuk beter uit.

Op naar de keuken net zo erg poeh. Kijk weer dat blad. Ja deze trekt echt rommel aan. Ik doe me best maar steeds weer komt hier van alles en nog wat te liggen.
De eettafel is niets beter moet is zeggen. Er liggen nog van allerlei knutsel spullen die ik gebruikt heb. Meteen maar even naar boven verhuizen. Zo alles weer mooi aan kant.
Oké er liggen op de eettafel nog wat spulletjes, maar die laat ik nog even liggen. Daar moet ik nog wat mee. Een boekje voor mijn Round Robin Project, een map waar ik nog van allerlei losse blaadjes in moet stoppen en ..... Sorry daar kan ik nu niet zoveel over zeggen. In dat zakje zitten cadeautjes voor mijn kerstswap, maar Mirjam lees vast en zeker gezellig mee, dus daar hou ik me mond even over. Na de kerst zal zij er waarschijnlijk wel alles over vertellen op haar blog. Dus daar moeten jullie dan nog maar even opwachten.
 
Opruimtijd: 90 minuten (1,5 uur)