woensdag 31 oktober 2012

Even stil

Ja het is even stil geweest hier. Ik heb een paar dagen even geen tijd gehad om klusjes te doen in huis. Mijn aandacht was even bij wat andere dingen. Afgelopen zaterdag is de vrouw van de compagnon van manlief overleden.

We wisten dat het ze niet langer mee zou hebben, omdat ze kanker had, maar als het dan zo ver is.....

Vandaag hebben we haar de laatste dienst bewezen en hebben afscheid van haar genomen. Gister ben ik nog bij Esther geweest om herdenkingslichtjes op te halen. Zoals jullie kunnen lezen in haar blog. Ik ben dan ook heel blij, dat ze deze lichtjes nog voor ons, binnen 1 dag, kon en wilde maken.

Esther en wil je de andere makers ook bedanken van mij.
 
Ik zal vanaf volgende week weer beginnen met de klusjes in huis en natuurlijk hier weer bloggen, maar voor nu blijft het nog even stil.

zaterdag 27 oktober 2012

Klus 50 De kledingkast deel 1

Alweer 5TIG klussen geklaard poeh. Al een hele prestatie, al voelt dat niet echt zo. Die klusjes vliegen me om de oren en ik heb echt nog niet het idee dat is al weer 5TIG klusjes gedaan heb, maar goed.

Vandaag begonnen met mijn kledingkast een van de klussen waar ik toch wel tegen op zag. Mijn vriendin had al aangeboden me te helpen, omdat ik zo slecht kleding kan weggooien. Ik vind het zo zonde om kleding weg te gooien wat gewoon nog goed is.

Door de inspiratie die ik gekregen heb van andere bloggers over recykleren, had ik voor mijn mini vakantie al een aantal broeken uit de kast gehad. Deze waren kapot, maar ik liep er nog wel steeds in. Niet als ik ergers naar toe ga, maar wel gewoon lekker thuis. Onze Lobbes heeft regelmatig een broek nodig om zijn bek aan af te vegen of tegen aan te scheuren. (door zijn allergie heb ik dat altijd goed gevonden, maar ja je broeken worden er wel vies van) Voor zo bij huis maakt me dat dan ook niet zoveel uit, maar er zaten toch al wel wat scheuren in mijn broekkie. Dus weg er mee. Nou ja weg....

Nee weggooien doe ik ze niet. Ik doe ze in een zak en als ik de naaimachine va mijn zus heb ga ik eens kijken wat voor een leuke dingen ik er allemaal van kan maken.

Maar goed nu was het dus tijd om aan mijn kledingkast te beginnen. Waarom weet ik niet precies (misschien wel door mijn inspiratie), maar ik had er gewoon zin in. Hier de kast. Ja alles overzichtelijk in één kast.

Dit is het gedeelte van manlief (aahhumm de hangkleren vanaf dat roze jasje en die broeken op de schap en de kleding er achter is al van mij (bloos)), dus manlief heeft eigenlijk niet zoveel ruimte in beslag. Op de bovenste schap liggen aan de linkerkant ook al mijn sportkleren.
En dan is dit mijn helft. ;-) Bovenin licht niet zoveel, omdat ik daar wat lastiger bij kan, maar de kast is wel extra diep waardoor er overal op de onderste 2 schappen nog stapels achter liggen (maar dat zie je niet zo goed)
 
Hup aan de slag. Ik begonnen bij het makkelijkste gedeelte. De schappen. Eerst alles er maar eens uit. Alle kleding van manlief op ons bed en per schap mijn kleding op het logeerbed. Ooo ja hier lag ook nog wat. Allemaal t-shirts die manlief niet meer wilde dragen. Hij zou ze zo in de container gooien, maar gelukkig heb ik dat kunnen voorkomen. Manlief zei laatst al "Ik dacht dat je ze weg zou doen." "Ja ja" zei ik nog, maar ze liggen er nog (oeps), maar achteraf gezien ben ik er toch blij om.
 Deze gaan vast in mijn recykleerzak. Hopelijk komt er nog wat meer bij.


De schappen schoonmaken en de kleding van manlief kan zo weer terug. Ja natuurlijk moet ik wel even uitzoeken. Een klein stapeltje twijfel ik over of het wel terug moet (manlief heeft het zeker al 2 jaar niet meer gedragen als het niet langer is), maar ik zal het even met hem overleggen.
 
Als ik mijn stapels met kleren aan het uitzoeken ben, kom ik zelfs nog shirts tegen waar het kaartje nog aan hang. Nooit aan gehad dus. Ooo best erg, maar ach dragen doe ik ze toch nog wel.
 
Zo na al een boel gedaan te hebben vind ik het even genoeg. Ik ben al bijna 2 uur bezig. Morgen is er weer een dag hoor. Dan ga ik weer verder met mijn kledingkast. Dit laat ik gewoon lekker liggen dat moet nog allemaal uitgezocht worden.
 Deze kleding heb ik even apart gelegd. De rechter stapel moet gemaakt worden. Knoop eraf, draadje los, trui moet ontpilt worden en ga zo maar even door. Die doe ik niet eerder in de kast als het weer klaar is. De linker stapel zijn allemaal kleren die ook in de recykleerzak mogen. WOW!!! gewoon zonder en over na te denken 13 stuks weg gedaan. Dit is echt een record voor mij. Voorheen mocht ik al blij zijn als ik de 5 haalde.
Hier het resultaat van de schappen van manlief. Alles weer mooi op kleur dat geeft ook weer wat meer overzicht. Ik moet zeggen dat is iets wat ik steeds weer doe hoor. Een tikje van me. Waarschijnlijk omdat ik vroeger in de winkel gewerkt heb. Toen moest ook alles netjes op kleur hangen.
 En mijn schappen ja er zit gewoon zelf ruimt tussen mijn kleding en die van manlief :D
Morgen weer verder met uitzoeken en het lastigste deel mijn hangkleding.

Opruimtijd: 120 minuten (2 uur)

vrijdag 26 oktober 2012

Klus 49 LOSSE-EINDJES-LA deel 2

Eergister had ik mijn naaidoosje gedaan. Daarin vond ik dit elastiek.
Ik was nog opzoek naar een elastiek voor de kapotte stoelhoes van Lobbes. Volgens mij moet dat passen. Hij heeft zo'n heerlijk stoeltje (gekocht bij de Ikea).
Om het stoeltje toch een beetje schoon te houden doe ik er altijd een hoes overheen. Die hoes kan ik gewoon iedere week in de was gooien. Nu was er bij één hoes het elastiek kapot. Die had ik in de LOSSE-EINDJES-LA gelegd, dus die maar eens te voorschijn halen.


Na een beetje passen en meten ben ik er echt dat het pas. Dus uiteinde eraf en het elastiek door de hoes rijgen. Poeh ik wist niet dat het zoveel tijd kosten. Ik dacht vandaag even een klein klusje te doen, maar dat viel toch wel even een beetje tegen. Nou schoot dat stomme elastiek me ook wel een paar keer uit me handen, waardoor ik weer een heel stuk opnieuw moest doen, maar goed. Het is gelukt.
Het elastiek zit erin en de hoes kan weer om de stoel heen. Weer een klusje geklaard en de LOSSE-EINDJES-LA weer een stukje leger.
 
 
Opruimtijd: 70 minuten

donderdag 25 oktober 2012

Klus 48 Sjaaltjes en sieraden

Mijn koffer had ik meteen opgeruimd, maar de sieraden en de sjaal nog niet. Dat moet ik nu ook meteen maar doen. Natuurlijk stelt het niet zoveel voor. De sieraden liggen nog op een hoopje, omdat ik hier eerst een goed systeem voor moet hebben. Het sjaaltje kan ik zo bij de andere sjaaltjes proppen of misschien toch niet?

Tijdens de vakantie zag ik een mooie manier om alle sjaaltjes overzichtelijk te hebben. Een soort opvouwen maar dan anders. Ik was met de eerste 2 mandjes al begonnen voordat ik dacht aan een foto maken, maar hier zie je nummer 3 die net zo erg was.

 
En nu.... Nu pas het zelfs in 2 mandjes i.p.v. 3 mandjes, maar ook hier moet toch nog een iets andere oplossing voor gaan komen. Ik wil straks alles bij elkaar hebben. Ik heb al wel een idee alleen nu moet ik het nog kunnen vinden (dat zal wel weer niet). Nou ja we zien wel voor nu ligt het er in ieder geval weer netjes en overzichtelijk in.


Opruimtijd: 30 minuten

woensdag 24 oktober 2012

Klus 47 naaidoosje

Vandaag is mijn kleine naaidoos aan de beurt. Ik ben weer eens geïnspireerd door andere bloggers die hier al hun leuke creaties laten zien met het recykleren. Ik heb mijn zus gevraagd of ik de naaimachine mag hebben om eens te kijken of ik ook eens wat kan gaan recykleren. Ik heb mijn kledingkast uitgezocht en heb hier wel wat kleding uitgehaald wat gerecycleerd kan worden dus....
 
Maar nu eerst mijn naaidoosje maar even opruimen zodat ik weet wat ik allemaal in dat doosje heb zitten.
 Na een boel uitzoek werk zie ik dat ik veel knoppen heb. Een aantal enkelingen, maar ook genoeg meerdere. Alles gaat netjes in de vakjes zodat ik kan zien waar ik er maar een of meerder van heb. Zo ziet het er al veel overzichtelijker uit.
De schoudervulling er weer boven op. Ik vraag me af of ik deze ooit ga gebruiken, want ik ben helemaal niet van de schoudervulling maar goed. Laat maar even liggen.
 Deze laat ik er uit. Daar heb ik een andere bestemming voor maar dat zien jullie nog.
 
Opruimtijd: 30 minuten

dinsdag 23 oktober 2012

Klus 46 koffer uitpakken

Daar ben ik weer. De vakantie zit er weer op. Ik heb het heerlijk naar mijn zin gehad. Mijn vriendin en ik hebben heerlijk genoten. Alleen maar gedaan waar we zin in hadden en dat was toch wel aardig wat winkelen moet ik je zeggen (hihi). I.p.v. dat er spullen mijn huis uit gaan komen ze weer mijn huis in. :D

Ik ben gek op tassen en heb dan ook 2 nieuwe tassen gekocht. Kijk leuk hé
 

 
 
Ook heb ik deze armbanden en deze kettingen gekocht.
 
Hier kan ik zelf leuke armbandjes mee maken.
en met deze ga ik ook nog iets leuks doen (als het allemaal gaat lukken), maar dat gaan jullie nog wel zien (al kan het enige tijd duren)
Oeps misschien iets te veel, maar wel leuk. Van dit setje ben ik helemaal weg. Gekocht bij een blauwe broek en een blauw/zwart/wit/grijs t-shirt
Zo blij mee. (met de rest ook hoor) Dus binnenkort moet ik toch echt mijn sieraden "kast of lade" op orde krijgen. Hoe weet ik nog niet precies, maar dat gaat wel goed komen.
Mocht je nog tips hebben? Tips zijn welkom!!!! :D

Maar nu eerst mijn koffer maar eens uitpakken dan heb ik dat gedaan. Met een paar minuten ligt alles op de plek of in de wasmand. De was doe ik van het weekend wel weer. De cadeautjes die ik gekocht heb (die ik jullie niet laat zien hier, want een aantal cadeautjes zijn voor de dochter van een vriendin die volgende week 1 wordt beetje, jammer als ze het hier al gezien heeft) laat ik nog even liggen, zodat ik het aan manlief kan laten zien.

Opruimtijd: 15 minuten

zaterdag 20 oktober 2012

klus 45 koffer inpakken

Zoals jullie hebben kunnen lezen was mij zomervakantie helaas door omstandigheid een beetje kort. We zijn na 5 dagen weer terug gegaan naar Nederland. Natuurlijk was dat niet leuk, maar we waren hard nodig (beter gezegd manlief was hard nodig), omdat hij momenteel helemaal geen vrij kan krijgen van wegen deze zelfde reden en een vriendin van mij het wel leuk vond om eens een paar dagen naar een andere stad te gaan. Heb ik besloten om samen met haar een paar dagen weg te gaan. Dit gaan we komende dagen doen.

Dus vandaag ga ik mijn koffer inpak. Ik moet het even wel overwogen doen, want we mogen niet meer dan 10kg mee nemen, aangezien we graag alleen handbagage mee willen nemen.

De even uitzoeken wat ik allemaal mee ga nemen en dan even wegen of dat ook allemaal wel mee kan.



Ik wil ook graag wat te lezen meenemen, omdat ik waarschijnlijk op de terug weg wel wat andere spullen mee terug wil nemen (zoals een tas :D).
zoek ik tijdschriften die ik nog niet gelezen heb, maar daar wel gewoon achter kan laten. Nou de stapel is groot genoeg, maar er zitten ook een aantal tijdschriften bij die ik toch echt wel wil bewaren, dus die gaan sowieso niet mee. Na de stapel door gespit te hebben blijven er 3 tijdschriften over die ik mee ga nemen.

De la doe ik weer terug de kast in en zie......

Ooo ja die la moet ik nog vastzetten. Nou niet meer uitstellen. Hup, hamer en spijkers erbij en het is zo gebeurt. Het duurt nog geen 2 minuten. Stom hé, dat je het dan weer jaren laat zitten, maar goed het is weer gedaan. Ik kan weer een streep zetten bij een klusje die op de lijst staat ;-)

De tijdschriften, die ik niet mee neem op vakantie, laat ik even liggen op mijn bank. Daar ga ik zo alvast mee beginnen om te lezen heerlijk alvast beginnen met relaxen, want ik heb vakantie.

Maar eerst de koffer verder inpakken. Alles ligt klaar en pas er makkelijk in. Even wegen nou het kan makkelijk mee. Ik hoe zelf niets thuis te laten.  Nou een boek mee dan, dan heb ik in ieder geval genoeg te lezen in het vliegtuig.

Inpak tijd:   30 minuten

vrijdag 19 oktober 2012

Nieuwe kleding

Vandaag geen klus. Nee, vandaag ben ik weer eens de helpende hand. De dochter van mijn vriendin wordt volgende week 1 jaar en ze wilt er graag leuk uit zien. De vraag aan mij was om samen met haar leuke kleren uit te zoeken. Nou wie vindt dat nou erg om te doen, als klus. (Gezellig shoppen met een vriendin!) Niemand toch ;-) Dus op naar de stad.

Nou kan ik zeggen mijn vriendin heeft het niet echt van huis uit mee gekregen om er leuk en vrouwelijk er uit te zien. Het is meer zo iets van, als het maar lekker zit, de kleur me aanstaat, dan is het al goed. Natuurlijk hartstikke jammer, want iedereen kan er leuk uit zien, maar daar gaan we vandaag dus verandering in brengen.

Op naar één van mijn favorietjes Miss Etam. Hier slag ik altijd wel en zij ook. Na ruim 45 minuten passen hebben we een leuk setje (doorzichtig groen, paars, zwart met grijs bloesje met een groene broek) + nog 2 leuke shirts. Echt leuk! Ik zou heb zelf zo kopen. (uuuh dat set en één shirt heb ik ook gekocht hahaha) Mijn vriendin vind mijn smaak leuk, vandaar dat ik ook mee mocht shoppen. ;-) Bij een andere winkel vinden we nog een leuke blouse die bij de broek pas die ze al gekocht had. Nou dit kan niet meer stuk.

Thuis gekomen moesten de outfitjes natuurlijk meteen geshowd worden aan manlief. Ik kan het niet omschrijven, maar zijn gezicht sprak boekdelen. Hij vond het geweldig en voor al heel vrouwelijk.

Nou ik denk dat de missie geslaagd is. Die verjaardag kan niet meer stuk. Nu alleen wel even afspreken wanneer wie wat aan doet, anders lopen we misschien wel in het zelfde hihi.
Dat wordt dus ff appen dan ;-)


Shop tijd: lekker lang ;-)

donderdag 18 oktober 2012

Klus 44 De was

Vandaag moet de was even weg gewerkt worden. Ik had al wel gewassen, maar de boel nog niet opgevouwen. Ik gooi vaak het ondergoed, de sokken, de handdoeken en spullen die niet kunnen kreuken zo in de wasmand en vouw dat dan vaak op wanneer het me uit komt. De spullen die wel kunnen kreuken zoals shirt en broeken en zo die vouw ik altijd wel meteen op. Maar doe wasmand met ondergoed en sokken ...... Die kan soms nog wel even staan. Soms is het zo erg dat manlief zegt wil je a.u.b. wassen want ik heb geen onderbroek meer in mijn la liggen. Het enige wat ik dan hoeft te doen is even die wasmand om kiepen en opvouwen en opruimen, maar ja soms hé

En kost het nou zoveel tijd? Eigenlijk helemaal niet, maar je het is gewoon een kwestie van doen hé. Dus we doen het maar goed even. (Vergeten een foto te maken, maar ja ik neem aan dat jullie het wel kennen een wasmand vol met wasgoed ;-))

Ook ben ik vandaag (als voorloper op mijn opruimklus de kledingkast) even bij een tweedehandswinkels geweest. Ik wilde weten of ze hier ook kleding inname, maar helaas dat deze ze niet. Ze kocht het zelf ergens in toch een aparte wereld hoor tweedehandsspullen.

Maar natuurlijk moest ik ook even struinen. Oeps en weer wat gekocht :D Ik vond het zullen leuke dingen. Een mooi zwart rib jasje, een zwart shirtje en een sjaaltje kijk.
Te leuk om te laten liggen en kosten samen maar 20 euro dat is toch niets. Het jasje is volgens mij nog niet eens vaak gedragen, want de zakken zitten nog dicht genaaid.
Lobbes was gezellig mee naar boven en mocht van mij met de verpakking van mijn "nieuwe" kleren spelen. Met 2 minuten was meneer er al moe van haha en ging hij lekker liggen slapen. Ja wat doe je eigenlijk ook anders op een slaapkamer ;-)


Opvouwtijd: 20 minuten

woensdag 17 oktober 2012

Klus 43 LOSSE-EINDJES-LA

Vandaag is het tijd voor de LOSSE-EINDJES-LA. Vandaag pak ik alles er uit wat geplakt moet worden.

Dat zijn:
 
  
Mijn pot met lijmen erbij en plakken maar. Even kijken welke lijm ik nodig heb en plakken maar.
Oeps vergat ik deze bijna.
Zo alles weer van lijm voorzien. Nu even een nachtje laten drogen en dan kan alles weer opgeruimd worden.




Opruimtijd: 40 minuten

dinsdag 16 oktober 2012

Klus 42 de tassenla

 
Wat zou ik vandaag eens aanpakken? Na even na gedacht te hebben was ik er uit. Mijn tassenla is aan de beurt. Mirjam zei laatst dat ze een oude tas weg deed als er een nieuwe kwam. Nu ga ik over een paar dagen naar Spanje en heb van haar begrepen dat er hele mooie tasjes zijn. Natuurlijk zal ik dan wel weer een tassie kopen, dus moet er nu eerst maar eens één weg. Op naar mijn la dus.
In deze la liggen al een aantal jaren mijn tassen. Nou eerst maar eens uitzoeken wat ik wel en niet ga houden. Best een hele moeilijke klus kan ik jullie zeggen. Dus ik begin maar met de makkelijkste dingen. De tassen waarvan ik weet dat ze sowieso niet weg mogen.
Deze 2 mogen ook blijven, maar zijn kapot dus die moeten gewoon even in mijn LOSSE-EINDJES-LA. Zodat ik ze ook echt eens kan maken, anders kan ik ze net zo goed meteen weggooien, want dragen doe ik ze nu toch niet. Bij alle 2 is de schouderriem kapot.
En dan deze wat doe ik hiermee?? Moeilijk hoor leuke tassen, maar ja de laatste tijd niet gedragen. Misschien moeten ze maar weg of...... Ja ik bewaar ze nog even. Ik heb een andere idee wat ik wil kijken of ik daar uitvoering aan kan geven. Andere bloggers hebben mij geïnspireerd om te recycleren. Misschien kan ik dit ook wel met mijn tassen. Die licht blauwe bijvoorbeeld heerlijk tassie, maar die kleur niet meer van nu en voor mij. Misschien kan ik er iets mee doen. Waarschijnlijk zien jullie deze nog wel terug ;-)

Dit bruine tasje gaat gewoon echt weg. Hup in mijn DOENMAARWEG doos. Ik dacht toen wat een handig tassie er zitten zoveel vakjes in, maar achteraf vind ik hem helemaal iet handig de zakjes aan de voor en zijkant (waar je makkelijk bij kan) zijn zo klein en de grote zak aan de achterzijde is gewoon steeds weer lastig om bij te komen, dus weg er mee. Zo, dat is al een tas die ik weggedaan heb poeh. Dus ik mag in ieder geval één tassie kopen :-D Ik moet toch nog veel meer tassen hebben? Waar zijn die allemaal gebleven eigenlijk?
Oo ja hier hangt er ook nog één. Deze hangt ook al een eeuwigheid aan de kapstok, maar ik gebruik hem nooit omdat de schouderriem van klittenband is en die blijft steeds aan mijn kleding hangen (niet handig dus) weg er mee of toch niet? Misschien kan ik hier ook nog wel wat mee met recycleren mmmm. Zo gaan er natuurlijk weinig tassie weg, maar goed het is dan maar niet anders.  Alles tassen even leeg halen en wat kon ik dan een boel tegen zeg.
Hier het resultaat. 3 deobussen, 2 lippenstiften, potje nivea, potje kauwgum, pakje kauwgum, tandenstokers, usb-stick, medicijnen , pennen, geld, VVV-bonnen, nee-nee stickers, kleefblaadjes (die niet meer kleven) tig pleister en tig tampons. Nou dat ruimen we maar eens even netjes op.
Wat neem ik mee in mijn tas. Eén flesje deo is genoeg, potje kauwgum (het pakje gooi ik maar weg ik weet niet eens hoe oud die wel niet is), potje niveau (ook altijd handig), flesje om mijn handen schoon te maken zonder water, EHBO-set (hier heb ik de meest standaard dingen in zitten die ik nodig heb zo ook mijn tampons en medicijnen) Eigenlijk zou het mooi zijn dat ik die spulletje samen in een klein tasje in mijn grote tas kan doen, maar dat is voor de toekomst. Voor nu is het even klaar zo. 
De tassen liggen netjes in de la op de 2 kapotte na en de tas die ik op dit moment gebruik, want die staat gewoon lekker op de kast.
En toen ik in een andere kast iets anders ging pakken kwam ik deze ook nog tegen. Te leuk om weg te doen dus die blijft ook gewoon lekker :-D


Opruimtijd: 30 minuten